Au început repetițiile pentru spectacolul care va încheia proiectul ”Creator, carte, cititor” care se desfășoară în perioada iunie-noiembrie 2024 în mai multe orașe din țară: Giurgiu, Alexandria, Slatina și București.
Proiectul ”Creator, carte, cititor” și-a props să trezească și să susțină interesul adolescenților și tinerilor din zone ale țării în care evenimentele culturale necesită o mai mare promovare.
Interesul tinerilor pentru astfel de evenimente este, după cum dovedesc declarațiile lor, mai mare decât oferta existentă în domeniu.
Cu toate că spațiile culturale funcționează și pun la dispoziție diverse posibilități de petrecere a timpului interesante și utile tinerilor, promovarea acestora este necesară, ca acestea să poată face față competiției cu evenimentele muzicale sau comerciale cu conținut cultural diferit. (concerte, spectacole de teatru, etc.) Creația literară nu este suficient promovată în ultima perioadă, iar consumul cultural de evenimente care au în centru acest tip de creație și creatorii lor are un mare potențial de creștere.
Fundația Romanian Business School și-a propus ca prin acest proiect să diversifice formele de acces și de conectare a noilor generații la universul contemporan al cărții, al creației și al creatorilor prin folosirea unor activități atractive, a unor mijloace de comunicare artistică diversă și prin colaborarea cu instituții și creatori relevanți.
În cadrul proiectului, poezia și creația literară vor fi promovate și prin realizarea unui spectacol de poezie și muzică, cu sprijinul unor artiști consacrați, care vor participa la activitățile proiectului.
Compozitorul de muzică folk Ion Marinescu Tzurlă, cunoscut pentru predilecția sa pentru poezia contemporană, care l-a inspirat de mulți ani să creeze linii muzicale cu mare priză la public, alături de profesorul de flaut și pian Nicu Șandru și actrița Anca Roxana Constantin, vor participa la mai multe dintre activitățile proiectului, în scopul de a selecta câteva dintre creațiile tinerilor care vor participa la atelierele de creație literară. Acestea, alături de creații ale poeților consacrați vor sta la baza unui spectacol de muzică și poezie, prezentat în cadrul evenimentului cultural interactiv de tip dialog între arte , “Limba română…cu dragoste! “.
Evenimentul va avea loc la finalul proiectului în fața unui public divers
Spectacolul va putea fi urmărit și online, în varianta înregistrată, pe canalul de youtube dedicat proiectului.
Luna aceasta, cei trei artiști au început căutările prin lumea muzicii și a literelor, în prima lor ”rundă” de repetiții, în spațiile puse la dispoziție de Fundația Romanian Business School.
Să-i vedem la lucru!
[…] invităm la un spectacol participativ de lectură publică din creații proprii, rostire poetică și muzică originală […]